Imatges  de Socis

 

 

Astrofotografia 

La secció d'astrofotografia d'Aster és una de les més actives de l'Agrupació. Sempre hi ha l'oportunitat de prendre una bona imatge d'un cos celest, ja sigui la Lluna, els planetes, cometes, estels, nebuloses, galàxies, i més objectes interessants que hi ha al firmament esperant que algú les sorprengui en una "instantània còsmica". La tradició de la fotografia astronòmica a Aster és força antiga, doncs ja a la dècada dels 50, recent inaugurat l'Observatori del Passeig de Gràcia, s'obtenien des del bell mig de Barcelona magnífiques fotografies de cel profund, cosa totalment impossible avui dia a causa del conegut problema de la contaminació lumínica.

A Aster disposem de laboratori fotogràfic propi, dotat fins i tot d'equipament per hipersensibilitzar les pel·lícules, a més de comptar cadascun dels membres de la secció amb material de grans prestacions. De fet, els membres de la secció d'astrofotografia no estan satisfets fins que la seva feina ha assolit la màxima qualitat, no en va han guanyat nombrosos premis als diferents concursos celebrats a les Jornades d'Astronomia en que han presentat els seus treballs.

Tanmateix, en els darrers anys, la tecnologia digital de les càmeres CCD sembla que va desplaçant poc a poc a les pel·lícules convencionals. Realment, els grans avantatges i enormes possibilitats que ofereix la captació digital de les imatges i el seu procés per ordinador són massa temptadors per voler tancar els ulls als nou món que s'obre al davant. Ara , segur que sempre quedaran els incondicionals de l'encís de la fotografia tradicional que mai permetran que s'abandoni definitivament aquest art.

 

Alguns enllaços d'interès